Olipa kerran äänikirja

Sain huhtikuun lopulla idean. Ja se pyrähtikin saman tien käsistä! Olin juuri saanut valmiiksi Herkän ihon alle -esikoiskirjani, ja keksin, että siitä voisi tehdä myös äänikirjan, jossa jokaisen tarinan lukee eri näyttelijä. En ehtinyt kovin montaa kertaa ajatella, kuinka hullu ideani olisi, kun alkoi jo tapahtua…

Kyselin sosiaalisen median avulla vinkkejä, ja jopa äänikirjoja itse lukenut näyttelijäystäväni soitti minulle heti vahingossa! Pyysin Järvenpään Teatterin ja tamperelaisten harrastajanäyttelijätuttavieni kautta lukijoita talkoisiin, ja kohta minulla olikin kasassa 10 näyttelijää, joista osa on jopa ammattinäyttelijöitä. Wau! Samalla piti keksiä tilat ja laitteet, ja koska tekninen osaamiseni ei ole kummoinen, kysyin yhteistyökumppaniksi paikallista Keuda -ammattioppilaitosta.

Keuda tarjosikin minulle tarvittavan yhteistyön, ja pääsin toteuttamaan visioni. Lisätöitä teettäneet tekniset ja muut minusta ja näyttelijöistäni riippumattomat seikat tekivät työskentelystä hieman haastavaa ja erittäin intensiivistä, sekä työtahdista tiukan, mutta saimme kuin saimmekin kirjan kokoon toukokuun aikana! Enää pienienpieni loppuhionta, ja kirja on valmis julkaistavaksi.

Nyt olo on aika epätodellinen. En ollut ajatellut, että minulla on ennen kesää takataskussa myös äänikirja, rutkasti ohjaus-, äänityö- ja editointikokemusta, ja että ylipäätään enää elämässäni teen äänihommia, kun ne omien ammattiopintojeni jälkeen jätin.

Samaan aikaan sain pari näkyvää avustajan roolia tv:ssä, ja minulle ehdotettiin eräältä taholta, että voisin alkaa tekemään myös muunlaisia ohjaushommia. Minäkö, ilman alan koulutusta!?! Taas ajattelin, että wau! Miksi en ole ennen uskonut itseeni? Nyt uskon! Ja elämäni on jännittävämpää ja innostavampaa, kuin koskaan ennen! ?

Pysy kuulolla, niin saat tuoreimman tiedon äänikirjan julkaisusta!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *