Mikä on Ronjamedia?

Ronjamedia toimii ympäristön ja erilaisten ihmisryhmien puolestapuhujana harjoittaen käsikirjoitus-, kustannus- ja julkaisutoimintaa, sekä tarjoten sisällöntuotantoa eri medioihin. Teen myös näyttelijäntöitä.

Ronja-Ilona Junkkari:

Olen 35-vuotias kirjoittaja, ideoija, harrastelijanäyttelijä, ja pienen pojan äiti, jonka vapaa-aikaan kuuluvat myös tankotanssi ja wannabe-sirkustelu. Olen nainen, joka ei lakkaa innostumasta ja ihmettelemästä elämää, vaikka se on vienyt läpi synkkienkin metsien. Iloitsen hyvinvoinnista, leikistä, taiteista, luovuudesta, psykologiasta, herkkyydestä, sekä eettisestä ja luonnollisesta elämäntavasta. Haaveilen pitkistä, ekologisemmista ulkomaanmatkoista, sekä lisäkoulutuksesta mm. teatteri- ja sairaalaklovneriassa.

Kokemus ja koulutus:

Minulla on viestinnän perustutkinto (radio- ja tv-työ) ja runsaasti korkeakoulu- ja opistotasoisia opintoja luovasta kirjoittamisesta ja käsikirjoittamisesta eri formaatteihin. Olen ollut työharjoittelussa radioissa (mm. Radio Nova ja Yle) ja paikallislehdessä, sekä juontanut parilla messuilla. Minulla on terapeuttisen kirjoittamisen ohjaajakoulutus. Olen opiskellut lisäksi myös kieliä, kauppatieteitä, kasvatustieteitä ja matkailualaa, ja viettänyt elämästäni kolme vuotta saksankielisissä maissa. Vapaa-ajallani olen käynyt tulitaidekurssin ja kolme teatteriklovnerian koulutusta.

Näyttelijäntyöt:

Olen harrastanut nuorena ilmaisutaitoa eri porukoissa ja ollut viimeksi 2016-2017 tamperelaisessa Sarin Sakki -harrastajateatterissa. Esiinnyin Solveigin roolissa näytelmässä Solveigin Laulu, ja esitimme näytelmän myös Tampereen teatterikesässä 2017. Aamulehden kirjoittama artikkeli näytelmästä on tässä.

Kameratyöt merkittävyysjärjestyksessä:

Näyttelin Dionysos Filmsin Ex-Onnelliset -tv-sarjassa pienessä puheroolissa kakkoskauden jaksoissa (julkaistaan syksyllä 2018). Olen myös ollut roolissa YLE:n Uusi Päivä -sarjassa ja avustajana Kätevä Emäntä -sarjassa. Syksyllä 2017 olin avustamassa Bufon Ihmisen osa-elokuvassa sekä Moskito Televisionin Koukussa 2 -tv-sarjassa lapseni kanssa. (Lisäksi kokemusta on kertynyt opiskelijatöistä niin kameran edestä kuin takaakin.)